Kako djeluje Sensodyne

Što je osjetljivost zuba?
Zbog različitih čimbenika, Vaši zubi mogu postati osjetljivi na promjene topline, na slatku ili kiselu hranu, što većina ljudi osjeća kao neugodnu oštru bol zuba, a neki i kao sijevajuću bol. Kod zdravih zuba, dentin je prekriven desnima i caklinom. Ako je dentin izložen, to područje postaje osjetljivo. Do izloženosti može doći zbog više razloga - gubitak cakline može biti posljedica kiselinske erozije i abrazije zbog četkanja zuba, a dentin može postati izložen također i zbog povlačenja desni. Zbog toga što se u dentinu nalaze tisuće malenih kanala koji vode do živaca, zubi zbog prodora tekućine, te posljedično stimulacije živčanih završetaka, postaju preosjetljivi.

Kako djeluje Sensodyne?

Sensodyne zubne paste djeluju na različite načine koji se razlikuju s obzirom na sastav djelatnih tvari. Proizvodi sadrže kalijev nitrat, stroncijev klorid, NovaMin (kalcij-natrij fosfosilikat) ili kositrov fluorid koji pomažu olakšati bol osjetljivih zuba.

Odaberite jedan od gornjih proizvoda i pogledajte kako djeluje Sensodyne.

Sensodyne Rapid

Sensodyne Rapid sadrži stroncijev acetat. Stroncij je element srodan kalciju. Lako se pohranjuje u kalcificiranom tkivu kao što su zubi ili kosti te predstavlja zamjenu za kalcij.

Stroncij u Sensodyne Rapid zubnoj pasti, formira barijeru preko izloženih kanalića u dentinu. Time se sprječava protok tekućine po kanalićima, što bi inače uzrokovalo bol. Zubnu pastu utrljamo na zube i masiramo jednu minutu, čime ćemo postići trenutno olakšanje. Zubnom pastom ćemo stvoriti fizičku prepreku od vanjskih podražaja te redovitom uporabom dvaput dnevno, zaštitu od prekomjerne osjetljivosti.

SensodyneRapid zubna pasta klinički dokazano omogućava brzo i dugotrajno olakšanje.

Sensodyne Rapid